As Tears Go By

Yläasteen musiikintunnilla opettaja jakoi eteemme klassikon nuotit ja sanat. Paperi oli kopio jostakin toisesta yläasteen musiikkikirjasta, jota itse käytimme. Tavanomaiseen informatiiviseen tyyliin sivulla oli myös maininta 1960-luvun popprinsessasta Marianne Faithfullista, joka oli laulun alkuperäisesti esittänyt. Kappaleen tekijöiksi oli merkitty M.Jagger, K. Richards. Kiinnostus Mariannea kohtaan ei suinkaan loppunut tähän popkipaleeseen. Jouluna 1995 sain äidiltäni lahjaksi kirjan "Elämäni Rock'n'Roll", jossa nti Faithfull valottaa elämäänsä Jaggerin tyttöystävänä, poptypynä ja sittemmin narkomaanina. Nykyisinhän Marianne on jo raitistunut usean vuoden heroiiniriippuvuudestaan ja tekee edelleen musiikkia intohimoisesti.

Laulun kaunis melodia sulki minut sisäänsä ja ei ole päästänyt ulos vieläkään. Helpot soinnut suorastaan houkuttelivat ottamaan kotona kitaran esille. Usean vuoden ajan laulu kaikui kotimme seiniä pitkin ilta toisensa jälkeen. "It is the evening of the dayyyyyyy...." Surumieliset, mutta yksinkertaiset sanat viehättivät valtavasti teini-ikäistä dramatianhakuista mieltäni.

Sittemmin laulua tuli soitettua niin paljon, että pikkusiskoni I alkoi kutsua minua "yhden laulun naiseksi".

Otherside

Sinisilmäisyys kostautuu. Ensimmäisen poikaystäväni kanssa ensimmäinen yhteinen koti. Minä tiesin mikä on oikein ja kuinka kuuluu. Ja rakastaisin totta kai aina. Ei ole ollut koskaan muita, eikä niistä olisi voinut tietää.

J meni aina ensimmäisenä kotiin nukkumaan, kun minä jatkoin juhlimista. En siksi, etteikö kainalo olisi kelvannut, vaan siksi, että olin kiireinen viihdyttäjä. Minä en halunnut jäädä paitsi.

Aina kun Red Hot Chili Peppersin Otherside soi, astuin haaveilemaan. Se sävelmä soitti sydäntä, ajatusta, kaipuuta ja salaista ymmärrystä. On muitakin. On, vaikka laitan silmät kiinni. Dumdidum, bassokuvio ja sydän kiepsahti. Haaveilin kiihkeästä suudelmasta.

Synninpäästönä kirjoitin kuuman novellin, jossa nainen pettää miestään, vaikka liitto on kaikin puolin onnellinen. Novellissa kuvailtiin ronskein sanankääntein seksikohtaus, jossa nainen antautuu ihailemansa miehen pauloihin. Annoin J:n lukea sen. Ikäänkuin sitten ei ainakaan olisi mitään missään milloinkaan. Ollutkaan.

Suhde J:n kanssa loppui melko pian, kun Red Hot Chili Pepperseiltä ilmestyi By the Way. Jostakin syystä RHCP on kulkenut mukana isoissa elämänmuutoksissa.

18 and Life

Rockyökerhon lattialla hoippuu tanssin pyörteissä kolme keskenään. Maagisen taian ympäröiminä. Jokaisella on toinen käsi kohti välkkyvaloja ja toinen ikäänkuin soittaa kitaraa. Suut laulavat "Ricky was a young boyyyyyy....", mutta ei yllä Sebastian Bachin korkeuksiin. Ei sillä väliä, hörppy drinkistä. Sadas rööki.

Vapaus! Tuo mahtava huumaannuttava tunne virtaa pitkin vartaloa kuin sähkö. Yö on täynnä mahdollisuuksia ja sisältää lupauksen: me aina, nyt ja huomenna. Hiukset lakasta tönkköinä, meikkiä paljon. Glitter ja niittivyö. Aina uusi seikkailu. Krapulassa Makuunin karkkipussit ja punainen sohva levitettynä vuoteeksi. Kolme makaa vierekkäin ja darraväsymyksessä nauraa itsensä kieroon.

Tribuutti todelliselle perheelleni. E ja I, olemme aina, nyt ja huomenna.

In This River

Vantaan Ikeaa kohden kaarsi hopeanvärinen Golf. Nälkä kurni molempien vatsassa kaivertaen sinne pientä koloa. Tuo kolo on tyypillisesti kaikkien typerien pikkuriitojen äiti. Nytpä vain ei riidatuttanut yhtään. V käänsi auton miehekkäästi McDonaldsin pihaan. Nälkä, se oli kyllä olemassa, mutta enemmän oli olemassa se hetki. Se oli selkeästi piirretty. Sellainen, että tiesin muistavani sen vielä aikojen päästä. Zakk lauloi suoraan meille. Laulu oli ihan uusi ja se oli ihana laulu. Se sai uuden levyn kuulostamaan LEVYLTÄ.

Minä ymmärsin, että me V:n kanssa olemme oikeasti. Näin vain, tässä näin, olemme. Ja vaikka on ollut muita, ja voi tullakin muita, me olemme oikeasti ja etenkin nyt. Että se hetki silloin V:n keittiössä, tapailtuamme ehkä parisen viikkoa, kun tajusin V:n olevan tuleva aviomieheni ja lasteni isä, oli oikeasti olemassa. Se hetki toistui, kun Zakk soljutti kitaraansa saaden sen kuulostamaan viululta.

Purrrrina on poistunut huoneesta ja palaa uusin kujein.