Tässä sitä ollaan suunniteltu rantalomaa koko syksy: V, minä, Pikkusisko ja sen mies J. Olimme suureellisesti lähdössä Thaimaaseen aluksi palmurannoille, sinisen taivaan alle, ruskettumaan, juomaan drinkkejä ja syömään ihanaa thairuokaa. Vatvomiseksihan se meni. Kaikilla on talvilomaa vain viikon verran ja se jo rajoittaa Thaimaan-matkailua osaltaan. Olisi mahtava nimittäin lähteä kaupunki-biitsi-yhdistelmälomalle, mutta se vaatisi suoralta kädeltä jo kahden viikon loman. Thaimaaseen kun lähtee, on Bangkok nähtävä, mutta myös paratiisirannat. Viikon sisällä ei pysty molemmista täysipainoisesti nauttimaan. Eikä viikossa ehdi muutenkaan paljon mitään tehdä ja kun siihen lisää päälle lennot, jotka Aasiaan kestää helposti enemmän kuin puoli vuorokautta, niin lopputuloksena hautasimme koko Thaimaa-ajatuksen käytettäväksi myöhemmin parempina loma-aikoina.

Buddhapatsaita.      

Thaimaa houkuttaa kauneudellaan.

Kaukomaiden kaipuu pysyi kuitenkin suurena ja päätimmekin tuoda matkakohteen hieman lähemmäksi. Seuraavana vaihtoehtona keskustelimme Etelä-Goasta. Paikkana matkatoimistot kehuvat sitä rauhalliseksi paratiisiksi, jossa aika kulkee hitaasti ja aurinko paistaa suoraan sydämeen. Goa ei ole Thaimaa, mutta silti taatusti eksoottinen ja kuuma. Hintatasoltaan se pyörii hieman edullisemmassa luokassa - tosin hotellivalinnoillahan saa matkahintaa nostetuksi rajattomasti. Thaimaasta saat tonnilla keskihintaisen majoituksen ilman aamupaloja, kun taas Goalta samalla hinnalla "all inclusive"-hotellipaketin. Näin opiskelijan näkökulmasta katsottuna tonni on silti jättimäinen summa maksaa viikon lomasta! Vaikka olisi takuuaurinko. Vaikka olisi valkoisia hiekkarantoja. Vaikka olisi eksotiikkaa. Vaikka siihen kuuluisi jo ruoatkin. Vaikka olisi mitä.

Torivilinää Mumbaissa.      

Intian Goa.

Säästöpossu mielessä matkakohde vain läheni lähenemistään. Kun kerran Kanariat sun muut ei oikein iskeneet (ihme!), niin sitten aloimme miettimään josko vaikka Egyptiin sitten. Sieltäkin saa hyvää ruokaa, ja on pyramidit. Kulturellia nääs. Egyptin matkoja kun tarkemmin alkaa selvittelemään, niin saa pian huomata montakin yllättävää käännettä. Ensinnäkin ne eivät ole ihan halvimpia etelänmatkoja, joita voi tehdä. Itse elin jossakin harhaluulossa, että hinnat pyörisivät jota kuinkin alle 600€, mutta totuus on se, että hotellista joutuu aika tavalla tinkimään, jotta tuo hinta alittuisi. Toisekseen jos ne pyramidit haluaa nähdä, siihen täytyy varata sitten ihan erillinen raha. Eikä muuten ihan pieni summa, vaan tarkalleen ottaen 179€. Sen kun lisää matkan hintaan, niin hups! Yhtäkkiä Egyptin ihmeet ovatkin aika hinnoissa. Ja kun vertaa, että sillä tonnilla pääsisi jo Intiaan, niinniiniin. No joka tapauksessa, onhan se nyt kuitenkin vähemmän rahaa se 800€ kun 1000€. Ja se pyramidimatka olisi kyllä aikamoinen elämys: bussimatka Kairoon, yö siellä hotellissa, vierailua oppaan avulla pyramideilla ja lounaat kuuluvat hintaan molempina päivinä. Siinä mielessä hinta on kuitenkin aika kohtuullinen. Hyvää on myös lentomatkan lyhyys. Vain viitisen tuntia, niin jo polttelisi Saharan hiekka jalkapohjia. Tai ei välttämättä suoranaisesti polttelisi, sillä itse asiassa maaliskuussa, jonka olemme valinneet matka-ajankohdaksemme, Egyptissä ei ole mikään helle. Tuo ilmastoasia onkin ainoa todellinen mutta matkassa. Maaliskuussa pitkän talven keskellä sitä kaipaa todellista lämpöä ja takuuvarmaa paahdetta. Rusketus olisi kiva etelänlomalla saada jostakin muualta, kun solariumlampuista.

En halua vaikuttaa kapeamieliseltä, mutta Egyptissä naiset eivät voi kulkea paikallisten alueilla minihameissa ja topeissa. En voi sille mitään, mutta ajatus nypyttää. Enemmän tuota nypyttää kuitenkin, kauniisti sanoen, "hieman" innokkaat egyptiläiset miehet, joiden mielestä on kaikin puolin ok kosketella länsimaisia naisia ja osoittaa avointa seksuaalista kiinnostusta heitä kohtaan välittämättä siitä onko vieressä sulhoa tai ei. Voin myöntää, että tietoni perustuvat kuulopuheisiin eivätkä omiin kokemuksiin, mutta pelkkä ajatus kikkarapäästä roikkumassa nilkassa saa minut raivon partaalle. Joojoo, kiivaimmat rotutasa-arvoilijat varmasti tässä kohtaa saavat jo vaikka minkälaisia näppylöitä, ja juu tiedän, että heillä siellä Egyptissä on erilainen kulttuuri ja että sitä pitää ymmärtää sen maan lähtökohdista katsottuna. Ja juu, tiedän vaikuttavani olevan bimbovalkonaamablondi, joka sanoo yök kaikelle todellisuudelle, joka ylittää oman käsityskykyni. No, usko tai älä, siitä ei ole kyse. En vain halua kikkarapäiden ihailua ja sillä piste.

Gizan suuri sfinksi ja Khafren pyramidi ovat Egyptin kukoistavan turismin keskipisteitä.      Muinaisen Egyptin ruokaa, seinämaalaus Mennan hautakammiosta

Egypti kiehtoo.

Viimeisenä vaihtoehtona olemmekin miettineet Egyptin rinnalla Dubaita. Siellä ei ole pyramidien veroista nähtävyyttä, mutta lämpötila olisi lähempänä 30 astetta kuin 20. Dubai tunnetaan myös mahtavana ostosparatiisina ja sielläkin voi kohdata toisenlaisen kulttuurin koukerot. Ökyilystä ei varmasti ole pulaa. Dubai lienee ainoita paikkoja maailmassa, josta voit löytää vaikka wc:stä kullatun pytyn.

En nyt väitä, että alkoholi olisi matkallamme se suurin ja tärkein osa-alue, mutta hieman närästää ajatus siitä, että Arabiemiraateissa alkoholin juominen ja myyminen on kielletty. Hotellien baareissa toki saa joitakin juomia ja niiden yhteydestä löytyvät myös klubit. Ravintolassa ei kuitenkaan tarjoilla viiniä, joten illallisista tulisi puuttumaan jotakin oleellista. En nyt tarkoita, että viinattomuus kyrsisi niin paljon, että alkaisimme salakuljettamaan viinitönkkää ravintolaan, mutta kumminkin. Onhan se nyt oikeasti perseestä, ettei saa pihvin kanssa punkkua.

Dubain puolesta puhuu kuitenkin ihana aurinko, joka lämmittäisi luita ja ytimiä myöten sekä tietenkin hinta. Dubaihin pääsee 600-700€.

Dubai yöllä.     Burj al Arab hotelli.

Dubaissa on maailman ainoa 7 tähden hotelli Burj Al Arab.

Valitse nyt sitten näistä. Neljä ihmistä, rajallinen ajankohta ja rajalliset varat. Pelkään pahoin, että tässä vielä käy niin, ettemme saa varatuksi yhtikäs minkäänlaista matkaa ja päädymme lomallamme äkkilähdöllä Teneriffalle, jossa voimme sitten kaikki krapulaisina naamat helottaen vetää lihapullia ja muussia suomalaisessa ravintolassa, jonka taustamusiikkina soi Eino Grönin ikivihreät. Juuh ei kitooooosh.

Purrrrina on poistunut huoneesta ja palaa uusin kujein.