Dragon Ball Z:n tunnusmusiikki pauhasi noin minuutti sitten telkkarin ämyreistä. Poika istuu nyt naulittuna sohvalla ja tuijottaa piirroshahmojen edesottamuksia. Hän selittää usein juurta jaksaen ohjelman tapahtumat intoa puhkuen. Hän elehtii käsillään, liikehtii ja kertoo jokaisen yksityiskohdan. Mieluusti sekä minulle että iskälleen, totta kai erikseen. V istuu oman tietokoneensa ääressä pelaten nettishakkia. Minä nakutan tässä ja tuumiskelen tätä sunnuntaita, kun se on ollut kiva sunnuntai tähän mennessä.

Aamulla laitoin oikein kunnollisen sunnuntaiaamupalan. Katoin kauniimmat kahvikupit ja asettelin viipaloidut tomaatti- ja kurkkuviipaleet rullalle käärittyjen kalkkunaleikkeiden kanssa nätiksi muodostelmaksi lautaselle. Keitin kolme kananmunaa - jokaiselle oman - ja ladoin karjalanpiirakoita viuhkaksi omalle lautaselleen. Kahvin porisi keittimessä ja keittiön radiosta tuuttasi Groove FM. Pojalle Gefilus Kidius-jogurtti ja minulle Activia-jogurtti kattauksen kylkeen kiinni. V ei viikonloppuaamuina syö jogurttia. Mehujakin oli kahdenlaista, jotta sai valita kuin meriaamiaisella ikään.

Popsimme vilkkaasti keskustellen herkkuaamiaisen napoihimme. Poika lupasi syödä normaalia enemmän, koska on lähdössä kello yhdeksi  parhaan ystävänsä syntymäpäiville ja haluaa välttää lämpimän ruoan syömisen ennen sitä. Hauskaa, että tuo fakta ei sitten sukupolvien vaihtuessa muutu miksikään. Aikuiset haluavat syöttää lapsensa ennen juhliin menoa, ettei oma penska vedä kaikkia herkkuja nälkäänsä. Onko sekään sitten järkevää, että synttäreille mennään maha ähkyssä ja kakku jää lautaselle? Tiedä häntä. Jotenkin tekisi mieli kallistua lämpimän ruoan tekemiseen ennen juhliin menemistä, kun Poika on muutenkin varsinainen kukkapuikko. Hätäilen tässä onko synttäreillä tarpeeksi suolaista mahaa täyttävää, vai naposteleeko lapset pelkkiä sipsejä navat naukuen.

Aamupalan jälkeen nappasin ruukkubasilikan ja -oreganon käsittelyyni. Nyt kun sain sormeni kerran kastettua multaan, tuntuu että sitä pitäisi saada hipelöidä alvariinsa. Istutin yrtit ruukkuihin, jotta sadosta voisi nauttia vielä kesälläkin. Nyt pikkuruukut tönöttävät keittiön ikkunalaudalla. Yrttikasveihin kissuudet eivät muuten käpälillään juurikaan koske. Ehkäpä maku on niille turhan jämäkkä - onneksi. Eilen kun istutin Lumilta saamiani kasveja, kattimukset seurasivat toimitusta kiilto silmissään, kissantassujen kynsiä väläytellen. Röyhkeydellä ei ollut mitään rajaa, kun kolmiokorvat kiihdyttivät mullan ja lehtien sekaan natustelemaan viheriäisiä napaansa. Ei paljon painanut, että minä olin välittömässä läheisyydessä kieltoineni repimässä mirrejä pois tuhotouhuista. Ihme himo tuo kasvien popsiminenkin niillä! Aivan käsittämätöntä!

Sain sitten puuskan imuroidakin ja raastaa kissojen irtokarvat harjaan. V:kin kunnostautui vaihtamalla petivaatteet ja lataamalla pesukoneen. Tuli hetkessä siistimpää ja kerrankin kodin kunnostustalkoisiin osallistui muitakin kuin minä. Siinä sitä hoidettiin kotia, rinta rinnan sulassa sovussa. Kerrankin.

V lähtee kaverinsa kanssa pelaamaan sulkista puoli kahdeksi. Minä soitin kaverin tyttöystävälle ja me menemme puoli kahdelta kävelemään Töölönlahtea ympäri. Mukava nainen tuo A. Suomenruotsalainen, hyväkäytöksinen ja miellyttävän sosiaalinen. Pidän hänestä. Itse tunnen olevani aina raakalaismainen hänen naisellisen olemuksensa rinnalla, mutta jotenkin, ei se haittaa. Yhteisiä puheenaiheita piisaa kyllä. Ja kuten sanoin, pidän hänestä.

Kävimme tuossa nopsasti kaupassakin. Nappasin mukaani nakkikastike + perunamuusi - tarvikkeet. Pojalle otimme hampparin, jonka saa syödä ennen juhliin menemistä. Kompromissi ikään kuin: ei tarvitse syödä varsinaista lämmintä ruokaa näin juhlapäivän kunniaksi, mutta hampurilaisella voi huijata pahimman kurnimisen mahasta pois. Nakkikastikkeen valmistamista ennen menen kuitenkin pyörähtämään Töölönlahdelle nauttimaan kirpakkaan aurinkoisesta sunnuntaisäästä. Illalla aion lösähtää telkkarin ääreen tuijottamaan "Tanssii tähtien kanssa" ja laitan aivot narikkaan. Hyvältä näyttää kaikin puolin siis.

Purrrrina on poistunut huoneesta ja palaa uusin kujein.