Torstain on toivoa täynnä ja niin edelleen. Torstai on siinä mielessä viikon kaikista mukavin päivä, että tietää huomenna heräävänsä perjantaiaamuun, joka taas yksinomaan tarkoittaa sitä, että viikonloppu on tässä ja nyt ihan käsillä. Perjantaina kaikki on helpompaa. Luennolla istuu mielellään (paitsi että minä istun luennolla mielelläni minä viikonpäivänä vain), duunit etenevät kivuttoman helposti, saa mennä iltapäivällä ostamaan kaupasta viikonloppuostoksia ja katsoa leffaa myöhään sohvalla loikoillen.

Tulevana viikonloppuna edessä on erityislauantai, koska silloin vietämme suhteemme 3-vuotispäivää. Hieno ja hyvä mieli siitä, vaikka viime aikoina on käyty aika tavalla syvällistä keskustelua asian tiimoilla. Tuohon vuosipäivään liittyen ajattelin tehdä kaksi erilaista onnellisuuslistaa. Kuulostaa hullulta ja teennäiseltäkin, mutta yritetään. Otsakkeet kertonevat tarvittavan lisäinformaation.

10 onnellista asiaa elämässäni, jotka eivät liity parisuhteeseeni

1. Kissat. Koen syvää tyytyväisyyttä ja kiintymystä kahden kissani läheisyydessä. Karvapallon kipertyessä syliini silmät onnenviiruina ja korvat taaksepäin hellyydestä kääntyneinä, en voi kokea kuin puhdasta onnea. Kissan kehräys on ehkä maailman rentouttavin ääni.

2. Siskoni. Minulla on erittäin läheiset suhteet isosiskooni K:n ja pikkusiskooni I:n. Molemmat suhteet ovat hyvin erilaisia, mutta molemmilla on elämässäni erityispaikkansa. Pikkusiskoni kanssa koen vahvaa yhteenkuuluvuutta sekä sielujen sympatiaa sisintä ravisuttavalla ja turvallisella tavalla. Olemme kokeneet elämässä yhdessä paljon sellaista, jota emme osaa muille selittää. Pikkusiskoni on ainoa ihminen elämässäni, joka ymmärtää minua sanoitta ja todella tajuaa millainen ihminen minä olen. Isosiskoni kanssa taas käyn asiasta kuin asiasta hyvin mielenkiintoisia keskusteluja, jotka monesti ovat avanneet silmiäni näkemään maailmassa olevia epäkohtia ja seikkoja, jotka ovat jääneet minulta piiloon. Emme ole samanlaisia, mutta olemme erilaisia uskomattoman rakentavalla tavalla. Se seikka on kasvattanut minua erityisen paljon.

3. Ystäväni P. Ihminen, jolle voin soittaa keskellä yötä ja pyytää messengeriin puimaan sydäntä haavoittavista asioista. Tarvinneeko muuta sanoa?

4. Musiikki. Tunteiden kieli, lohdullinen olkapää, fiiliksen nostattaja ja selittämätön linkki moneen ihmiseen.

5. Sosiaalisuus. Tutustun helposti uusiin ihmisiin ja osaan olla nokkela sekä hauska seurueessa.

6. Äiti ja isä. Eronneita, uskomattomia monella tapaa, mutta silti niin tärkeitä. Heistä minä olen tullut, heidän vaikutuksessaan kasvanut ja heistä itseni irti tapellut. Monta asiaa sanomatta, mutta monta asiaa miksi he ovat listalla.

7. R. siskoni esikoistyttö. Kaunotar sanan kaikissa merkityksissä. Ensimmäinen kokemus todellisesta lapsen rakastamisesta. Siksi tämä rakkaus on niin kivulias ja ladattu, mutta myös niin täydellinen.

8. Ystävät. Kahvilatapaamiset, yllättävät visiitit, kaljalla istumiset, viikonloppumatkat, tyttöjen illat, salaisuudet, henkevät keskustelut. En luopuisi.

9. Opiskelu. Toimintaterapian opinnoista on tullut minulle osa minuutta, sielua ja sydäntä.

10. Luovuus. Kun keskustelu tyrehtyy, luovuus astuu kuvaan. Kun sisälläni on sanoma, luovuus astuu kuvaan.

10 onnellista asiaa parisuhteessani

1. Läsnäolo. Kun avaan illalla oven, näen V:n kasvot enkä pimeitä asunnon seiniä, huonekalujen varjoja. V on ensimmäinen ihminen, jolle haluan kertoa päivän tapahtumat.

2. Yhteinen suihkuhetki. V minun takanani hengittäen korvaani hiljaa, koskettaen vartaloani saippuoidulla kädellään.

3. Lauantainen aamupala. V laittaa musiikin soimaan, kävelee ilkosillaan keittiöön kahvia keittämään. Minä leikkaan kurkkua ja tomaattia, uunissa paistuvat karjalanpiirakat. Pöydässä keskustellaan tulevista päivän tapahtumista.

4. Musiikin kuunteleminen. Olemme sitten hiljaa tai keskustelemme vilkkaasti, musiikki on meille yhteinen ilmaisukieli.

5. Rakastelu. Intohimoista, tyydyttävää, yllättävää, vapautunutta, rakastunutta, kiihkeää, kaunista, hikistä, sanatonta, euforista, läheistä.

6. Haaveet. Yhteisen tulevaisuuden suunnitteleminen, unelmilla herkuttelu ja suuntaviivojen piirtäminen tapahtuvat aina innostuneessa yhteishengessä monesti herättäen syvällisiä keskustelukulkuja aiheen kautta toiseen.

7. Sosiaalistuminen. V on erinomainen seuramies. Sanavalmis, kohtelias, muista kiinnostunut ja reipas. Olen aina hänestä ylpeä olemme missä vain sosiaalisessa tilanteessa. Hän on monta kertaa pelastanut minut sosiaalisen tilanteen ahdingolta laukaisten koko tunnelman rennon fiksulla olemuksellaan.

8. Suudelmat. V on uskomaton suutelija. Vieläkin jokainen kunnon suudelma saa polveni notkahtamaan.

9. Tuoksu. Uskon rakkauden ytimen olevan tuoksussa. Olemmehan eläimiä.

10. Rakkaus. Ilman sitä emme olisi tässä. Rakkaus on meidän vahva, selkeä, ainutlaatuinen ja kantava pilarimme.

Vaikka nämä onnellisuustekijät ovat numeroitu, ne eivät suinkaan ole järjestyksessä. Ja näitä tekijöitä löytyy varmasti lisää. Tarkoituksella kirjoitin tämän mahdollisimman nopeasti, jotta liiallinen mietintä ei täyttäisi ensi-intuitiolta tietä.

Toivotan meille näiden listojen kautta hyvää vuosipäivää. Odotan sitä todella. Tarvitsemme sitä nyt enemmän kuin koskaan.

Purrrrina on poistunut huoneesta ja palaa uusin kujein.