Anteeksi. Sanoi hän jo ennen kirjettä. A. N. T. E. E. K. S. I.

Kuinka monta kertaa voi pyytää anteeksi ilman, että se menettää merkityksensä?

Anteeksipyynnöllä voi olla uskomattoman tervehdyttävä vaikutus. Se on kuin aloe veraa. Sivellään haavoille ja paraneminen voi alkaa. Jokaiselle ihmiselle on tosin olemassa oma erityinen anteeksipyyntöjen säiliö, joka jonakin päivänä täyttyy ja vyöryy yli. Se saattaa olla luonnon oma tapa kertoa ihmiselle ketä täytyy varoa. Kenen läheisyydestä kannattaa poistua pikimmiten. Anteeksipyynnöt valuvat maahan ja imeytyvät sinne ikuisiksi ajoiksi unholaan. Maahan läikkyneellä kun ei tee mitään. Tulee hieroneeksi raapaleisiin santaa.

Anteeksipyynnöllä voi kiltille kuitata monta asiaa. Sen voi huikata harjoitellusti ja jatkaa matkaa. Sitä voi yhtenä päivänä lyödä kättä päälle ja toisena naamaan. Anteeksi. En tarkoittanut. Voiko anteeksipyyntö olla keino välttää kuuntelemista? Välttää kehittymistä? Sisäänpäin katsomista?

Mitä sitten halusin kuulla? Enkö halunnutkin kuulla "Anteeksi"?

Tekemättömäksi ei saa,

 vaikka kuinka haluaa.

Unohtaa.

Annan anteeksi, mutta en unohda. Mitä se tekee ihmiselle? Se, ettei unohda kärsimäänsä pahaa? Onko se merkki siitä, että säiliö on piripinnassa? Jos yksi ihminen kuulee monta kertaa anteeksipyynnön, tarkoittaako se sitä, että kaikkien ympärillä olevien säiliöt pienenevät aina vain tilavuudeltaan? Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Butterflyeffect. Onko se sittenkin niin, että se säiliö onkin kaikelle pahalle? Pahalle, jota ei enää anteeksipyyntö voitele terveeksi?

Anteeksipyynnön mahti ei ole voittamaton.

Purrrrina on poistunut huoneesta ja palaa uusin kujein.